Vijeće ministara BiH utvrdilo koji zvaničnici nemaju pravo na jubilarnu nagradu

Različita tumačenja

 Vijeće ministara BiH utvrdilo koji zvaničnici nemaju pravo na jubilarnu nagradu

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog amandmana I na Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, kojim su pobrojani bh. zvaničnici koji nemaju pravo na jubilarnu nagradu.

Pravo na novčanu naknadu po osnovu jubilarnih nagrada ne ostvaruju izabrani i imenovani zvaničnici u institucijama Bosne i Hercegovine i to: članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poslanici Predstavničkog doma i delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ministri i zamjenici ministara.

Iz Vijeća ministara BiH ističu kako na ovaj način žele izbjeći različita tumačenja o tome ko se smatra izabranim i imenovanim zvaničnikom u institucijama Bosne i Hercegovine u skladu za zaključkom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Podsjećamo da je Dom naroda prilikom razmatranja dopuna Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH zatražio preciziranje ove odredbe. Ministarstvo finansija i trezora uputit će Prijedlog amandmana Parlamentarnoj skupštini BiH", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

IZVOR: klix.ba Objavljeno na dan 12.09.2017 - 18:31

Dodaj komentar na ovu vijest