Vikend u Krajini - Rezerviši proljetnu ponudu - Dva noćenja u Bihaću sa doručkom i večerom i rafting u Nacionalnom parku Una

Promo članak

Krajina je sjeverozapadni dio Bosne i Hercegovine poznat po prirodnim ljepotama, kulturno-historijskoj baštini, ali i Uni, jednoj od najljepših rijeka u Evropi i svijetu. Unazad deset godina, gornji tok rijeke Une je i službeno zaštićen, a uspostavom Nacionalnog parka, ovaj dio doživio je svoj turistički procvat. Samo u sezoni 2019. prije epidemije koronavirusa Nacionalni park Una prodao je preko 100 000 ulaznica za svoje posjetilačke zone Štrbački buk i Martin Brod. Upravo vrijeme epidemije, okrenulo nas je domaćim destinacijama i natjeralo da se uvjerimo da imamo "svjetske" i nenadmašne prirodne ljepote. Krajina je tu uvijek bila u vrhu.

Najposjećenija lokacija u Nacionalnom parku Una je vodopad Štrbački buk. Najpoznatija aktivnost u ovom dijelu BiH je rafting. Stoga vam nudimo idealnu kombinaciju. Posjetite Štrbački buk i veslajte najatraktvniju etapu na rijecu Uni.

Program putovanja:

Petak

Dolazak u Bihać u poslijepodnevnim/večernjim satima

Smještaj u novotvorenom motelu Holiday In u centru Bihaća

Slobodno vrijeme za šetnju kroz centar grada i obilazak najznačajnijih znamenitosti koje se nalaze u užem jezgru, a potiču iz srednjovjekovnog perioda: Kapetanova kula (nacionalni spomenik BiH), džamija Fethija (nacionalni spomenik BiH), gradske zidine, Crkva sv. Antuna, Turbe, Sarkofag (Grobnica hrvatskih velikaša).

Večera u restoranu

Noćenje

Subota

08:00 – 09:00 - Doručak

09:00 - Odlazak na rafting (Ukrcaj u kombi vozila ispred motela, prevoz do Štrbačkog buka, rafting)

17:00 – Dolazak pred motel

18:30 – Večera u restoranu

Nedjelja

08:00 – 09:00 – Doručak

09:00 - 10:00 - Check out

 

Cijena po osobi 198,00 KM

U cijenu uključeno:

Smještaj - dva noćenja

Doručak x2 (subota i nedjelja)

Večera x2 (petak i subota)

Prijevoz na u Nacionalni park Una (rafting - start) i povratak pred motel iz naselja Lohovo (rafting - cilj)

Rafting

Ulaznica u NP Una

 

Prijavi se putem MAILA: booking@holidayinbihac.com ili nam pošaljite poruku u inbox putem naše FB stranice: https://www.facebook.com/holidayinbihac

Prijava moguća i putem telefona: 063 797 702 i 037 963 696 (svakim danom od 08:00 do 22:30)

NAPOMENA: Ponuda vrijede za datume:

09.,10. i 11. april

16.,17. i 18 april

23.,24. i 25. april

Više o ponudi

O raftingu:

Rafting etapa Štrbački Buk – Lohovo
Najspektakularniji i najatraktivniji dio rijeke Une koji se nalazi u gornjem toku  u zoni Nacionalnog parka Una. Početak avanture polazi ispod samog Štrbačkog Buka, vodopada koji je visok 18 metara. Onaj pravi adrenalin vas čeka već na prvom slapu koji je visok 5 metara i nastavljate dalje sa velikom razinom adrenalina. Smaragdno-zelena boja rijeke vodi vas nizvodno u kanjon  koji je bogat sa puno sedrenih kaskada odnosno slapova koji vašem izletu daju jedan veliki avanturistički doživljaj za pamćenje. Nakon 7 km izlazite iz kanjona u mjestu Loskun, gdje rijeka Una postaje pitoma. Na pitomom dijelu rijeke imamo dosta zabavnih sadržaja poput kupanja na slapovima, skakanja sa stijena i mostova i uživanja u prirodi koja se preslikava na rijeci kao u ogledalu. Na samom kraju rafting izleta imamo dva prelijepa slapa, Troslap i Dvoslap, koji ovoj avanturi stavljaju tačku na kraj.

Dužina staze 15 km
Trajanje raftinga: 3 sata (sa pauzom i ovisno od vodostaja),
Ukupno vrijeme: 5 sati
Težina vode: 4°-5°, 3°-4°, 2°-3°

 

O smještaju:

“HOLIDAY IN old house in Bihac” nalazi se u samom centru Bihaća, tik uz rijeku Unu, jednu od najljepših rijeka u Evropi i svijetu. Objekat je renoviran od augusta 2020. godine, da bi nakon okončanja radova službeno bio otvoren u januaru 2021. godine.

Naše prednosti su lokacija, mirno okruženje i prelijep ambijent uz rijeku Unu. Naše osoblje gostima je na raspolaganju od 08:00 do 22:30 sati uvečer, a u tom periodu glavna zadaća nam je da vam osiguramo ugodan boravak, kako bi nam se vratili i iduće godine.

Smještaj je moguć u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim, četverokrevetnim sobama, kao i apartmanima. Sve jedinice opremljene su centralnim grijanjem, kablovskom televizijom i internetom.

Za više informacija o smještaju klikni OVDJE


Dodaj komentar na ovu vijest