Vlasnik Sunnylanda planira uložiti 50 miliona KM na području Sokoca

NIČE MANJI GRAD?

Vlasnik Sunnylanda planira uložiti 50 miliona KM na području Sokoca

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica sastao se danas sa vlasnikom projekta “Sunnyland” i “Emirates” šeikom Mohamadom bin Sadr Al Кasimiem. Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti investiranja u određene projekte na području opštine Sokolac.

"Mi smo u mogućnosti da dovedemo investitore iz drugih zemalja Ujedinjenih Arapskih Emirata, al ovo je samo početni sastanak pa je o tome rano govoriti. Takođe, ono što je naša želja i ideja koja je u začetku, da na ovom području napravimo jedan nazvaću ga manji grad sa tržnim centrom i drugim pratećim sadržajima. Raspoloženi smo da pravimo i rehabilitacioni centar, u koji bi dolazili ljudi iz svih krajeva svijeta, a u kome bi dvadeset i četiri sata bili na raspolaganju doktori koji bi liječili korisnike tog centra. Ono što mogu obećati nakon današnjeg sastanka jeste da će narednih dana jedan od mojih menadžera Slaven Jeftić doći da pogleda prostor gdje će biti postavljeno klizalište", rekao je Al Кasami.

Na sastanku se razgovaralo i o tome kako mali broj turista dolazi u BiH u odnosu na ostale zemlje svijeta, a da ovdje leži veliki kapacitet kada je razvoju turizma u pitanju.

Bjelica je rekao prilikom današnjeg sastanka da lokalna uprava ne može sama odlučiti o investicijama i projektima, nego da je potrebna saglasnost većih nivoa vlasti u našoj zemlji. On je goste upoznao i sa planom investicija i strategijom razvoja opštine Sokolac.

"Gospodin Muhamed je ozbiljan investitor, on je vlasnik nekolicine nekretnina i projekata u BiH od kojih je najpoznatiji zabavni park „Sunnyland“ u blizini Sarajeva na Trebeviću. Mi imamo dobro iskustvo sa investitorima iz arapskog svijeta, na osnovu dobrog poslovanja Nove Romanije. 

Razgovori su otvoreni, a plan njihovih investicija na ovom području je blizu pedeset miliona maraka. Naravno, poznata je činjenica da donošenje odluka o daljoj saradnji i mogućnosti izgradnje pomenutih projekata ne može biti samo odluka lokalne vlasti, nego se moraju konsultovati veći nivoi vlasti. Ono što smo mi ponudli jesu dalji razgovori, kao i da se u nekoj od narednih posjeta, gospodina Muhameda, obiđu određene lokacije u blizini Sokoca koje su interesantne,. 

Od infrastrukturnih projekata vezanih za turizam izrazio sam potrebu da se gradi zatvoreni bazen, klizalište i izgradnja vještačkog jezera u parku prirode „Taline“, kako bi postala jedna turistička atrakcija. Opština bi bila suvlasnik u svim projektima koji bi rađeni na području Sokoca, rekao je Bjelica novinarima nakon današnjeg sastanka.

Bjelica je dodao i da je bitno da svi mogući akteri vide svoje interese u ovim investicijama, od najviših državnih nivoa RS i BiH, preko lokalne zajednice i investitora, kao i lokalno stanovništvo. Takođe istakao je zadovoljstvo činjenicom da su prepoznati potencijali našeg područja, te da se tokom današnjeg razgovora čulo viđenje o razvoju turizma iz ugla uglednog inostranog državljanina koji je obišao mnoge zemlje svijeta.

Mohamad bin Sadr Al Кasimi je bio predsjednik Ustavnog suda u jednoj od zemalja Ujedinjenih Arapskih Emirata, njegov brat je trenutni kralj jedne od zemalja, dok je njegov otac pedeset godina vodio tu arapsku zemlju.

Načelnik opštine Sokolac dobio je poziv od gospodina Mohameda bin Sadr Кasimija poziv da bude njegov gost u Ujedninjenim Arapskim Emiratima.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info