Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona

Izvještaj BIHAMK-a

Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu u BiH, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona.

Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na puteve Priluka – Glamoč - Mlinište, Izačić – Bihać -Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac - Drvar. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica - Mostar od 8 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo -Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo -Trnovo (Krupac) i Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.


Dodaj komentar na ovu vijest