Vrijeme opasno: U određenim dijelovima BiH upaljeno žuto upozorenje

BiH

Vrijeme opasno: U određenim dijelovima BiH upaljeno žuto upozorenje

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je za određene regije naše zemlje upaljeno i žuto upozorenje zbog grmljavine.

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se navodi kao opasno.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša je moguća u većini područja. U ostatku dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Hercegovine, zapadne i jugoistočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 20 do 26 °C.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura oko 14, dnevna oko 18 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Žuti meteoalarm

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Foto:morgueFile


Dodaj komentar na ovu vijest