VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

BiH

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

 Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 12. i 13. februara 2020. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su:

Kamberović Hadžiefendić Šejla, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli, Baraković Sabira, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli; Latifović Faruk, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli; Sultanić Elis, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. marta 2020. godine. 


Dodaj komentar na ovu vijest