Wilder aktivirao specijalnu klauzulu, poznat termin treće borbe s Furyjem

TRILOGIJA ZVANIČNO

Wilder aktivirao specijalnu klauzulu, poznat termin treće borbe s Furyjem

Bivši vlasnik WBC pojasa superteške kategorije - Deontay Wilder, iskoristio je pravo iz ugovora na još jedan meč protiv Tysona Furyja pa će 18. jula ovaj dvojac imati treću borbu.

Furyjev promoter Bob Arum potvrdio je da će 18. jula u MGM Areni u Las Vegasu ovaj dvojac imati treći meč, na istom mjestu kao i 22. februara kada je Fury pobijedio Wildera nakon što je njegov trener predao borbu u sedmoj rundi.

Upravo iz tog razloga borba je bila i očekivana, samo je pitanje bilo da li će biti pomjerena za septembar, ili će uslijediti odmah, kao što je to sada slučaj.

"Dogovorit ćemo sve detalje borbe, a ona će biti 18. jula ove godine. Taj datum najviše odgovara ESPN-u i Foxu i dolazi u periodu kada nema mnogo sporta, što je dobro samo po sebi. I hotel MGM smatra da je to idealno vrijeme", kazao je Arum.

Ovaj dvojac prvu borbu je imao 2018. godine u Los Angelesu kada je meč završio remijem. Zanimljivo, ubrzo nakon toga Anthony Joshua je objavio fotografiju na Twitteru na kojoj je u opis napisao "20. juni", što će vjerovatno biti termin neke njegove borbe.


Dodaj komentar na ovu vijest