Zvizdić se sastao sa Ružnićem: Bitno da se ne ponovi situacija iz 2018.

BiH

Zvizdić se sastao sa Ružnićem: Bitno da se ne ponovi situacija iz 2018.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas, u sjedištu Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) u Bihaću, s predstavnicima Vlade USK s premijerom Mustafom Ružnićem na čelu.

Razgovarano je o aktuelnim temama i o mogućnostima podrške Predstavničkog doma Kantonu i lokalnim zajednicama.

Predsjedavajući Zvizdić interesovao se o aktuelnoj situaciji u USK, razvojnim projektima, društvenoj infrastrukturi, ekonomiji, stanju u kojem se nalazi zdravstveni sistem tokom pandemije korona virusa, te posljedicama koje je pandemija ostavila na razvoj turizma.

Bilo je riječi i o sporosti na realiziranju projekata izgradnje brze ceste od Travnika prema Jajcu i Bihaću, brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša, te zaobilaznice oko Bihaća i Cazina. Premijer Ružnić rekao je da je nedopustivo da se do gradova u Austriji putuje tri sata, a do Sarajeva pet sati i zatražio veći angažman svih nadležnih na realizaciji prioriteta iz sektora saobraćajne infrastrukture.

Razgovarali su i o problematici migrantske krize i o aktivnostima koje je neophodno poduzeti po tom pitanju. Složili su se da je situacija nešto bolja, ali i zaključili da novi migranti i dalje dolaze i da je potrebna koordinacija svih nivoa vlasti, kao i međunarodnih organizacija, te medicinskih i zdravstvenih ustanova kako se ne bi ponovila situacija iz 2018. godine.

Foto:  Parlament.ba


Dodaj komentar na ovu vijest