Četvero kladuških sportista dobilo priznanja od SS USK za rezultate u 2020. godini

USK

Četvero kladuških sportista dobilo priznanja od SS USK za rezultate u 2020. godini

U Bihaću je u srijedu, 10. marta održana manifestacija Izbor sportiste USK-a za 2020. godinu. Među nagrađanima je i nekoliko uspješnih Kladušana a to su:

– Farah Abdić članica Atletskog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvo u kategoriji cicibana u krosu održanom u Tuzli i 1.mjesto na Prvenstvu BIH u disciplini 300 m za cicibane održanom u Čitluku.

– Harun Hušidić član Atletskog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvo u kategoriji cicibana u krosu održanom u Tuzli i 1.mjesto na Prvenstvu BIH u disciplini 600 m za cicibane održanom u Čitluku.

– Ermin Beganović član Atletskog kluba „Krajišnik“ Velike Kladuše za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvo u kategoriji dječaka u disciplini 600m održanom u Sarajevu i 1.mjesto na Državno prvenstvo u kategoriji dječaka u krosu održanom u Tuzli.


Priznanje je osvojio i Mumo Keserović, član Bodybuilding kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, za osvojeno 1. mjesto na 21. Državnom prvenstvo u Body buildingu održanom u Kaknju.

Uz čestitke, prisutnima su se obratili Emir Dautović, predsjednik SSUSK-a, kao i dopredsjedavajući Skupštine USK-a Razim Halkić.

Obratio se i premijer USK-a Mustafa Ružnić, koji je čestitao svim sportistima USK-a na upornosti i istrajnosti u protekloj godini, koji su djelovali u uslovima pandemije COVID-19. Naglasio je punu podršku svim sportistima USK-a i  posebnu podršku Sportskom savezu USK-a.

 


Dodaj komentar na ovu vijest