FOTO - MUP USK: Danas se obilježava 24. godišnjica formiranja policije

USK

FOTO - MUP USK: Danas se obilježava 24. godišnjica formiranja policije

- Obilježavanje ove godišnjice počelo je tradicionalno postrojavanjem i smotrom specijalne policije u Kasarni „Adil Bešić“...

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a danas obilježavaju Dan policije – dvadeset i četvrtu godišnjicu njenog formiranja, prigodno, ali zbog pandemije koronavirusa skromnije nego prethodnih godina.

Obilježavanje ove godišnjice počelo je tradicionalno postrojavanjem i smotrom specijalne policije u Kasarni „Adil Bešić“. Potom su delegacije resornog ministarstva i različitih nivoa vlasti, položili cvijeće na mezarja i ispred spomen obilježja, prisjetivši se tako mnogih poginulih i preminulih policajaca iz svih dijelova Kantona. Bila je ovo prva legalna oružana formacija u odbrani BIH čiji su pripadnici u njoj dali nesebičan i nadasve veliki doprinos. Više stotina ih je poginulo i ranjeno. Jednako i danas, u vrlo teškim i specifičnim uslovima, uspijevaju držati pod kontrolom sigurnosnu situaciju, a daju i nemjerljiv doprinos za normalno funkcionisanje života u našem dijelu zemlju.

 


Dodaj komentar na ovu vijest