FOTO - Velika zaplijena UIO na GP Izačić, pogledajte šta je sve oduzeto

Roba vrijedna 76.000 KM

FOTO - Velika zaplijena UIO na GP Izačić, pogledajte šta je sve oduzeto

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Graničnom prijelazu Izačić i na graničnim prijelazima koje pokriva Regionalni centar Tuzla prilikom kontrole teretnih i motornih vozila oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 76.000 KM.

Kako su rekli iz UIO, prilikom fizičkog pregleda robe, koju je uvozilo pravno lice, otkrili su veću količinu neprijavljene robe.

"Tokom pregleda pronađeno je veća količina robe, a radilo se o robi kućne potrepštine, polovna i nova odjeća, kacige za bicikl i skijanje, polovne mašine. Vrijednost privremeno oduzeta robe se procjenjuje na oko 8.000 konvertibilnih maraka", kazali su iz UIO.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, vršeći pojačane kontrole robnog i putničkog prometa na graničnim prijelazima i unutrašnjosti otkrili su 20 nepravilnosti.

"Na graničnim prijelazima koji pripadaju RC Tuzla na osnovu operativnog rada i pojačanih operativnih taktičkih mjera uz upotrebu specijalističke opreme prilikom detaljnog pregleda putničkih motornih vozila pronašli su neprijavljenu robu kod 9 fizičkih lica (razna tehnička oprema, računari, alat). Ukupna vrijednost oduzete robe na granici iznosi 40.000 KM", dodaju iz UIO.

Pored navedenog, ističu iz UIO, otkriveno je 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu, uz privremeno oduzimanje robe u iznosu od 28.000 KM.

 

 


Dodaj komentar na ovu vijest