Hapšenje i pretres u Velikoj Kladuši - Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - Evo informacija iz MUP-a

Potvrđeno iz MUP-a za USKinfo.ba

Hapšenje i pretres u Velikoj Kladuši - Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - Evo informacija iz MUP-a

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a, te službenici policije PS Velika Kladuša na osnovu naredbe od Općinskog suda Velika Kladuša su u 12,30 sati u mjestu Mala Kladuša lišili slobode  S. N. rođen 1976.godine u Velikoj Kladuši, gdje je i nastanjen, a potom izvršili pretres osobe, porodične kuće, pratećih objekata i pokretnih stvari koje koristi, potvrdio je za USKinfo.ba Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

Tokom pretresa je pronađena jedna okrugla pvc bočica u kojoj se nalazi dva paketića sačinjena od pvc prozirne folije u kojima se nalazi NN praškasta materija bijele boje koja asocira na kokain, 5 NN tableta zelene boje, dvije polovine NN tablete zelene boje, jedan komad (smotuljak) nepoznate zeljaste biljne materije koja asocira na marihuanu, jedan komad (smotuljak) nepoznate biljne materije pronađene na podu vozila i jedna litra orginalnog konopljinog ulja, kazao je Šiljdedić.

Istražitelj Sektora kriminalističke policije, je o svemu upoznao postupajućeg tužioca koji se očitovao da se radi o KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

S. N. je zadržan zbog kriminalističke obrade, a protiv istog slijedi izvještaj za počinjeno krivično dijelo.

Foto: Arhiva


Dodaj komentar na ovu vijest