Hrvatska u odlučujućem meču protiv Škotske igra u ''nesretnoj'' garnituri dresova

Imaju loš skor

 Hrvatska u odlučujućem meču protiv Škotske igra u

Večeras se u Glasgowu (21:00) igra meč trećeg kola grupe D u kojem se sastaju Škotska i Hrvatska, a Hrvatima je za prolazak dalje potrebna pobjeda. Ipak, sudeći po garnituri dresova u kojima će Vatreni nastupiti, šanse za pobjedu im i nisu toliko velike.

Računica je jasna za obje ekipe - ko pobijedi prolazi u osminu finala, dok bi neriješenim rezultatom obje ekipe ispale s Eura.

Ipak, postoji jedna zanimljiva činjenica i podatak koji prije večerašnje utakmice Hrvatima ne ide na ruku, a to je pitanje njihove garniture dresova.

Iako Hrvatska ima jedan od najljepših i najunikatnijih dresova iz njihove prve, domaće garniture, oni im zapravo i nisu toliko sretni na utakmicama na najvećim takmičenjima.

Naime, Hrvatska je pobijedila 76 posto svojih utakmica na Svjetskim i Evropskim prvenstvima kada je nosila gostujući komplet, a samo 26 posto kada je nosila domaći dres.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu Hrvatska je stigla do finala i izgubila je samo jednu utakmicu u finalu protiv Francuske, a to je ujedno bio i jedini meč koji je Hrvatska igrala u domaćem kompletu.

Hrvati su noseći gostujuće dresove na velikim takmičenjima pobijedili selekcije poput Nizozemske, Njemačke, Argentine ili Engleske, a večeras će protiv Škotske na Hampden Parku igrati u domaćoj garnituri dresova, što i nije naročito obećavajuće za njih.

 

 


Dodaj komentar na ovu vijest