Humanitarna akcija za nastavak liječenja Nijaza Kovačevića

Apel za pomoć

Na Facebook stranici "Peti korpus" koja okuplja boračku populaciju uz Bihaća i Krajine, objavljen je poziv za pomoć u liječenju Nijaza Kovačevića. Apel objavjujemo u cjelosti.

"HUMANITARNA AKCIJA ZA NAŠEG SABORCA, SUGRAĐANINA I PRIJATELJA, PRIKUPLJANJE DOBROVOLJNIH PRILOGA ZA NASTAVAK LIJEČENJA NIJAZA KOVAČEVIĆA".
Poštovani saborci, kolege i kolegice planinari, prijatelji, ljudi dobrog srca!
Pozivamo Vas da se odazovete pozivu za Humanitarnu akciju pomoći našem kolegi demibilisanom pripadniku 5.inžinjerskog bataljona 5.korpusa, planinaru i Planinarskom vodiču PS FBiH Nijazu Kovačeviću iz Planinarskog društva Velika Kladuša.

Naš kolega prošao je dvije operacije na mozgu, ciklus zračenja i trenutno se nalazi na kemoterapijama a u toku je procedura oko mogućeg nastavka liječenja u Republici Turskoj. Sva dokumenatacija vezana za bolest i liječenje data je elektronski na uvid Savezu i svakog momenta je dostupna.

Kao što je poznato PS FBiH i njegovo planinarsko društvo rade na dobrovoljnoj osnovi na razvoju planinarstva i ne raspolaže sredstvima za ovakve svrhe. Stoga pozivamo Planinarska društva i sve planinare da se odazovu našem pozivu i daju svoj dobrovoljni prilog za nastavak liječenja Kovačević Nijaza i da iniciraju i pozovu druge prijatelje i organizacije da to učine.
Novčana sredstva su neophodna za nastavak daljnjeg liječenja i tretmana u Republici Turskoj, a koja iznose 17.500 eura.

Vaše priloge možete uplatiti direktno na žiroračun broj 3385302502198421 koji je otvoren kod UniCredit Bank d.d. Mostar, na ime Kovačević Nijaz u svrhu nastavka liječenja.

Pozivamo sva Planinarska društva a posebno sa područja Bosanske krajine da u skladu sa postojećom situacijom organizuju Humanitarnu planinarsku turu s ciljem prikupljanja dobrovoljnih priloga za liječenje Nijaza Kovačevića.

Za sve dodatne informacije možete se javiti Nijazu na broj +387 61 714 063.
Unaprijed zahvalni!


Dodaj komentar na ovu vijest