Istraga o zlostavljanju djece u Pazariću nije okončana

Potvrđeno u Tužilaštvu

Istraga o zlostavljanju djece u Pazariću nije okončana

Istraga nije okončana. Potvrđeno je to za Klix.ba u Tužilaštvu KS nakon što je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, danas od Tužilaštva zatražila odgovor na pitanje šta se dešava s optužnicom u slučaju zlostavljanja štićenika u Zavodu Pazarić.
Iako je Ćudić danas ustvrdila da je rok za provođenje istrage istekao jučer, u Tužilaštvu KS kažu da ona ipak nije okončana.

"Istraga je u završnoj fazi te će po provođenju posljednje procesne radnje, koja je planirana naredne sedmice, biti donesena tužilačka odluka", kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Ćudić je na današnjoj konferenciji iznijela navode iz dopisa koje joj je prije nekoliko mjeseci dostavilo Tužilaštvo.

"U dopisu koji nam je poslalo Tužilaštvo, s pečatom od 29. januara, navodi se da se istraga planira okončati u naredna tri mjeseca, dakle do jučerašnjeg dana. Naveli su da se vodi predmet, istraga protiv tri osobe koje su imale svojstvo odgovorne osobe u različitim vremenskim periodima u zavodu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesnog rada u službi, krivično djelo sprečavanja i neizvršavanja mjera za zaštitu maloljetnika", kazala je Ćudić, koja je šokantne snimke iz Zavoda u javnost plasirala prije gotovo godinu i po.

Danas je potcrtala da je autentičnost snimaka potvrđena. Iznijela je očekivanje od glavne tužiteljice da prezentira cjelovitu informaciju o optužnici te je kazala da je potrebno da ovaj slučaj napokon dobije sudski epilog.

Foto: N. G./Klix.ba


Dodaj komentar na ovu vijest