Na graničnim prijelazima lišeno slobode osam osoba

GP BiH

 Na graničnim prijelazima lišeno slobode osam osoba

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 26. augusta 2021., lišili su slobode Đ.M. (1960.), državljanina Republike Francuske. Graničnim provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 24. augusta 2021., službenici ove jedinice su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode N.M. (1993.). Utvrđeno je da je za ovim bh. državljaninom Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Predat je službenicima Policijske uprave Kladanj. 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 26. augusta 2021., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Beča lišili slobode M.P. (1992.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Banovićima radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima  Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Uz navedeno, pripadnici GPBiH su na sarajevskom aerodromu, 23. augusta 2021., lišili slobode V.G. (1971.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „promet opojnim drogama“. Državljanin Republike Turske na MAS je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.  

Službenici JGP Zvornik, 26. augusta 2021., lišili su slobode H.Č. (1961.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“ te Policijska uprava Mostar zbog krivičnih djela „oštećenje tuđe stvari“ i „ugrožavanje javnog prometa“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zvornik i predat službenicima MUP-a KS. 

Na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, 24. augusta 2021., lišen je slobode D.V. (1980.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Srbac raspisala potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Službenici JGP Gradiška su državljanina BiH i Republike Slovenije predali službenicima PS Srbac.  
Službenici JGP Hum su 24. i 23. augusta 2021. na prijelazu Hum lišili slobode dvojicu bh. državljana. Na ulasku u BiH lišen je slobode S.L. (1994.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora, dok je na izlasku iz BiH lišen slobode B.T. (1990.) jer ga potražuje Osnovni sud u Sokocu, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Obojica su predata službenicima Sudske policije Foča,saopćeno je iz GPBIH.


Dodaj komentar na ovu vijest