Na graničnom prelazu Velika Kladuša slobode lišena jedna osoba

GP BiH

 Na graničnom prelazu Velika Kladuša slobode lišena jedna osoba

Službenici JGP Velika Kladuša, 12. marta 2021., lišili su slobode M.A. (1991.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 14. marta 2021. godine, lišili su slobode D.M. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. 

Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Dan ranije, 13. marta 2021., službenici ove jedinice su na istom prijelazu pri ulasku u BiH lišili slobode državljanina BiH A.J. (1989.), kojeg, također, potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Sudske policije Bijeljina.


Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Karakaj, 12. marta 2021., lišen je slobode N.M. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Prnjavor raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Zvornik, bh. državljanina su predali službenicima PS Prnjavor.

 


Dodaj komentar na ovu vijest