NA PROFESORA U AFEKTU ILI: MINISTAR OBRAZOVANJA OČEKUJE DETALJNU ISTRAGU SLUČAJA, NAKON TOGA ODGOVARAJUĆE MJERE

BOSANSKA KRUPA

- Nakon incidenta kada je u petak u Gimnaziji u Bosanskoj Krupi, učenik II. razreda fizički napao svog profesora, ovu školu danas je posjetio je ministar obrazovanja USK Almin Hopovac. Sastanku na kojem se razgovaralo o ovom nemilom slučaju prisustvovali su predstavnici Sindikata, direktor škole i profesori koji rade u ovoj obrazovnoj ustanovi. Još uvijek je dosta nepoznanica o ovom događaju koji se tek treba rasvijetliti u narednom periodu, ali je zauzet stav da se mora uključiti struka kako bi pomoć dobili i napadnuti profesor i učenik...

BOSANSKA KRUPA, 10. maja - Šta je motiviralo, do tad mirnog 17-godišnjeg gimnazijalca koji nije pokazivao promjene u ponašanju, da fizički nasrne na svog profesora još uvijek se ne zna.

Da li je ovom nemilom događaju kumovala loša komunikacija ili nešto drugo tek se treba rasvijetliti. O samom događaju profesori i uprava ove škole danas, nakon sastanka s kantonalnim ministrom obrazovanja nisu htjeli komentirati. Ipak zajednički zaključak je da je nužno nakon provedene istrage pružiti stručnu pomoć i profesoru i učeniku.

Više o slučaju koji je postao tema govorimo u večerašnjem TV Dnevniku uz izjave nadležnih.


Dodaj komentar na ovu vijest