Pomozimo Udruženju distrofičara Bužim da skupi novac za kupovinu specijalnog kombija

HUMANITARNA AKCIJA

Pomozimo Udruženju distrofičara Bužim da skupi novac za kupovinu specijalnog kombija

Udruženje distrofičara Bužim je pokrenulo humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za kupovinu kombija koji je namijenjen za prijevoz osoba s invaliditetom.

Kako su naveli iz ovog udruženja, vrijednost ovog vozila je 40.000 KM, a humanitarna akcija je bila jedini način da se ovaj novac sakupi.

"Ukoliko ne uspijemo sakupiti potreban iznos za nov kombi, udruženje će pronaći i kupiti polovno vozilo za manji iznos.

Pristupačan prijevoz je najveći problem našeg udruženja od osnivanja do danas te realizacijom ove aktivnosti ćemo značajno olakšati i unaprijediti naš rad. Kupovinom novog kombi vozila dugročno ćemo riješiti prijevoz osoba sa najtežim invaliditetom u općini Bužim", naveli su iz udruženja.

Udruženje distrofičara Bužim je općinska organizacija osoba s invaliditetom u koju se okupljalju osobe oboljela od distrofije mišića i ostalih neuromuskulatornih oboljenja sa područlja ove općine.
VIDEO
Trenutno broji 46 članova, a procjena je da osoba s invaliditetom na području Bužima ima daleko više. U sklopu udruženja se realizuju brojne aktivnosti među kojima je i šahovska sekcija. Članovi su nastupali na više od 50 šahovsih turnira širom regije.

Iz Udruženja distrofičara Bužim su ovom prilikom uputili apel svim poznanicima, prijateljima, privrednicima, institucijama, ali i dijaspori da u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomognu navedenu humanitarnu akciju.

Humanitarnu akciju možete podržati uplatom na račun:

Banka: Raiffeisen Banka

Račun za uplatu u BIH: 1610000231910036

Račun za uplatu iz inostranstva: BA39 1610 0002 3191 0036

SWIFT CODE: RZBABA2S

Uplata na ime: UDRUZENJE DISTROFICARA BUZIM, MRAZOVAC 91., 77245 BUZIM

Naznaka: Prilog za kupovinu kombija.

Kontakt osoba: Samir Đulić, tel: 061/369-203, e-mail: udbuzim@gmail.com.

Foto:Facebook/Ilustracija


Dodaj komentar na ovu vijest