Prof. dr. Muratović pisao Janezu Janši: Konkretno odgovorite na ovih šest pitanja!

Non paper

Prof. dr. Muratović pisao Janezu Janši: Konkretno odgovorite na ovih šest pitanja!

Prof. dr. Husein Muratović uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Slovenije, Janezu Janši, koje naš portal prenosi u cjelosti.

JANŠA, KONKRETNO ODGOVORITE NA OVIH ŠEST PITANJA!

S obzirom da sam među prvim u BiH pisao o non-paperu pod naslovom „Non-paper i bosanski kukavičluk“, namjerno sam sačekao da vidim da li će neka institucija Države, zvaničnik, intelektualac ili novinar priupitati Janeta Janšu, predsjednika Vlade Slovenije,  slijedeće:

1.    Da li znate i da li poštuje partizanske jedinice iz BiH koje su 1945. oslobodile teritorij Vaše današnje Dežele? Ovo Vas s pravom pitam jer je moj rahmetli (umrli) otac bio u  partizanskoj jedinici koja je neprijatelje progonila sve do Trsta?

2.    Da li Vam se oslastila provizija dobijena pri posredovanju u (pre)prodaji naoružanja u zadnjem ratu (1992-1995.), pa opet priželjkujete da masno zaradite na muci i krvi bosanske sirotinje?

3.    Zašto ne poštujete minuli rad mojih sunarodnika (Bosanaca) koji su obavljali najteže i najmanje plaćene poslove u izgradnji i razvoju Republike, odnosno Države Slovenije? Njihov minuli rad u sveukupno stvorenom bogatstvu Slovenije iznosi najmanje jednu petinu. Uostalom, imate više Univerziteta i Instituta koji mogu (ako hoće) izračunati minuli rad „južnjaka“, kako im vi „tepate!“

4.    Zašto se stavljate u ulogu nečijih „poštara“ i narodima u BiH pripremate krvave sukobe? Je li to zahvalnost za neplaćeni minuli rad Bosanaca?!

5.    Zašto ne poštujete činjenicu da Vam je tržište BiH jedno od najvažnijih u Evropi?

6.    Zar zaista mislite da ste, kao svojevremeni zastavnik JNA, intelektualno dorasli da nam prodajete maglu u runfuzi, crtajući nove podjele i granice, kojih u BiH nema bez krvi?!

S poštovanjem!

                                        H. Muratović

 

 


Dodaj komentar na ovu vijest