SIPA na području Velike Kladuše uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

USK

  SIPA na području Velike Kladuše uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

 Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na tri lokacije u Velikoj Kladuši i tom prilikom u jednom stambenom objektu otkrili 26 migranata, od kojih je troje djece...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Velike Kladuše u okviru operativne akcije "Maroko", uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na tri lokacije u Velikoj Kladuši i tom prilikom u jednom stambenom objektu otkrili 26 migranata, od kojih je troje djece.Privremeno su oduzeli mobilne telefone, razne evidencije te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih, nakon čega će o njihovom daljem statusu odlučiti postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanskog kantona.


Dodaj komentar na ovu vijest