Spriječen ''streljački'' pohod u Sloveniji, oružje naručeno iz SAD-a

Regija

Spriječen

Spriječen "streljački" pohod u Sloveniji. Javili su danas mediji iz ove zemlje.

Osoba iz okolice Kranja osumnjičena je i pritvorena pod sumnjom da je iz osvete planirala napad oružjem koje je naručila u SAD-u preko “dark neta”. Oružje je trebalo doći u paketu skriveno u mikrovalnoj pećnici. Potvrdila je u srijedu slovenska policija.

Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju suradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa spriječena realizacija “planiranih ubojstava oružjem”. Ne otkrivajući više detalje.

Oružje je u SAD-u zaplijenila američka služba za domovinsku sigurnost. Čime je spriječen potencijalni streljački pohod u Sloveniji. Potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare policijska uprava Kranj.

Spriječen “streljački” pohod

Ne otkrivajući identitet osumnjičenika, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije željela potvrditi ni navode medija da se radi o već punoljetnoj osobi iz okolice Kranja. Srednjoškolcu s problemima u školi. Nakon spekulacija u tisku da je ta osoba pripremala “streljački pohod” sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudjelovalo više osoba.

Američka služba za domovinsku sigurnost otkrila je, u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glock. Te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva. O tome je obavijestila slovenske organe sigurnosti. Koji su zatim reagirali. Sve se odvijalo u travnju ove godine. Navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.

Foto:  Shutterstock


Dodaj komentar na ovu vijest