VIDEO - Bihać: Stavljena u rad novoinstalirana vodovodna pumpa u stanici Klokot

USK

  VIDEO - Bihać: Stavljena u rad novoinstalirana vodovodna pumpa u stanici Klokot

- Na pumpnom postrojenju Vodozahvatnog objekta „Klokot“ danas je svečano puštena u rad novoinstalirana pumpa vrijedna oko 80.000 KM osiguranih iz namjenskih sredstava Ministarstva građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a. Ovim će JP „Vodovod“ Bihać značajno smanjiti troškove i unaprijediti kvalitetu snabdjevanja pitkom vodom. Dio je ovo projekta zamjene starih i dotrajalih vodovodnih pumpi novim u svim pumpnim i prepumpnim stanicama za koje JP Vodovod nije bilo u mogućnosti osigurati vlastita sredstva...

 Novoinstaliranu vodovodnu pumpu u pumpnoj stanici Klokot snage 160 kilovata i kapaciteta 130 litara u sekundi, novčane vrijednosti od oko 80 hiljada maraka, sumbolično je u rad pustila Vildana Zulić, pomoćnik gradonačelnika u prisustvu prvog čovjeka Grada Bihaća, Šuhreta Fazlića, gradskih vijećnika i direktora JP „Vodovod“ Bihać.

Kako se moglo čuti danas, JP „Vodovod“ Bihać je ova sredstva već opravdao uputivši resornom ministarstvu izvještaj o utrošenim sredstvima. Tako su se stekli uslovi da Gradska uprava Bihaća i ove godine kod Ministarstva građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša aplicira za sredstva iz ekoloških naknada.U dogledno vrijeme bit će potrebno zamijeniti još jednu rezervnu, staru i dotrajalu pumpu jer, kako kaže direktor bihaćkog vodovodnog preduzeća, novoinstalirana neće moći kontinuirano raditi. Ovim će građani Bihaća imati redovno snabdjevanje pitkom vodom. Stanovništvo zapadnog dijela Grada Bihaća, Klokota, Kamenice, Izačića i Vrste, vodom osiguravaju dvije manje pumpe a vremenom će trebati zamijeniti i stare i dotrajale pumpe na ostalim vodovodnim postrojenjima.    


Dodaj komentar na ovu vijest