VIDEO - Domovi zdravlja u USK počeli izdavati Covid pasoše

USK

VIDEO - Domovi zdravlja u USK počeli izdavati Covid pasoše

- Svi oni koji su revakcinisani nekom od dostupnih vakcina, mogu u Higijensko-epidemiološkoj službi matičnog doma zdravlja tražiti i besplatno dobiti svoj Covid pasoš.

Danas se u svim domovima zdravlja u Unsko-sanskom kantonu krenulo sa izdavanjem potvrda o vakcinaciji protiv covida-19 ili tzv. Covid pasoša sa QR kodom.

Ovaj papir, bilo da je printani ili u nekoj od elektronskih formi već je neophodan za slobodno putovanje, koje je više od godinu i pol dana ovisilo o negativnom testu na koronavirus.

Svi oni koji su revakcinisani nekom od dostupnih vakcina, mogu u Higijensko-epidemiološkoj službi matičnog doma zdravlja tražiti i besplatno dobiti svoj Covid pasoš.Samo do podne u bihaćki HES za izdavanje potvrde se prijavilo više od 200 vaksinisanih. Inače, kako nam kaže direktor ovog Doma zdravlja, revakcinisano je oko devet hiljada građana.

Za sada, pasoši sa QR kodom izdaju se na A 4 papiru, a potvrda o vakcinaciji i revakcinaciji vraća se pacijentu. Ipak, baza podataka potpuno vakcinisanih djelomično je već i popunjena, pa se ne očekuju veći problemi ili čekanja do izdavanja potvrde. 

 


Dodaj komentar na ovu vijest