Za vikend u BiH uglavnom sunčano, temperature više od 20 stepeni

Vremenska prognoza

Za vikend u BiH uglavnom sunčano, temperature više od 20 stepeni

Od jučer su u Bosni i Hercegovini temperature u blagom porastu i to će se nastaviti i tokom vikenda. Očekuje se uglavnom sunčano vrijeme s umjerenom oblačnošću.

U Bosni i Hercegovini će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a prije podne lokalno može pasti malo kiše. Prognoziran je vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini također biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

 


Dodaj komentar na ovu vijest